PÓŁKOLONIE GIMNASTYCZNE ZIMOWE 2023
DLA GRUP KONTYNUUJĄCYCH CG-OLIMPIC
Centrum Gimnastyczne Olimpic organizuje półkolonie sportowe podczas ferii zimowych dla grup kontynuujących.
Cele:
- Wymiana doświadczeniem, zwiększenie wydolności fizycznej gimnastyczek.
- Ćwiczenia ogólnorozwojowe oraz doskonalenie elementów gimnastycznych.
- Nauka umiejętności pracy z przyborami gimnastycznymi oraz je doskonalenie.
7.00 – 8.30: zbiórka.
8.30 – 9.00: przygotowanie się do treningu.
9.00 – 12.00: trening ogólny.
- Rozgrzewka z muzyką.
- Balet.
- Ćwiczenia z przyborami gimnastycznymi.
- Akrobatyka.
- Szkolenia z nowych elementów gimnastycznych.
- Siłówka – ćwiczenia wzmacniające siłę mięśniową.
12.00 – 13.00: obiad.
13.00 – 13.30: przerwa.
13.30 – 16.30: odrabianie układów z muzyką.
16.30 – 17.00: odbiór dzieci.
ZAJĘCIA DODATKOWE:
- WARSZTATY TANECZNE.
- BALET


- Obiady dwudaniowe*.
- Podwieczorki.
- Wodę.
- Ubezpieczenie NNW.
* Dla dzieci z uczuleniem pokarmowym istnieje możliwość indywidualnego doboru diety.
TURNUS: 20.02.2023 – 24.02.2023
WIEK UCZESTNIKÓW: 6-14 lat
POBYT: 07:00 – 17:00
OBIEKT: Zespół Szkół Ekonomiczno – Ogólnokształcących
LOKALIZACJA: 53-310 Wrocław, ul. Drukarska 50
SALA: Sala gimnastyczna
Zupa krem pomidorowa z grzankami (1,9) |
250 ml |
Kaszotto z bulgar z warzywami i mięsem drobiowym w kawałkach (kalafior, marchewka, groszek zielony) z sosem śmietankowo-koperkowym (1,7) |
130 / 140 g |
Mix sałaty z papryką i kukurydzą z oliwą |
60 g |
Kompot owocowy |
200 ml |
Zupa wielowarzywna z makaronem i zacierką z koperkiem (1,3,9) |
250 ml |
Kotlet schabowy panierowany klasycznie (1,3) |
90 g |
Ziemniaki puree (7) |
130 g |
Mizeria z rzodkiewki białej i ogórka na jogurcie ze szczypiorkiem (7) |
100 g |
Kompot owocowy |
200 ml |
Zupa meksykańska z fasolą czerwoną i kaszą pęczak (1,9) |
250 ml |
Ryba mintaj panierowana z dodatkiem sezamu (1,3,4,11) |
90 g |
Ziemniaki puree z koperkiem (7) |
130 g |
Surówka z kapusty kiszonej i jabłka (10) |
100 g |
Kompot owocowy |
200 ml |
Zupa szczawiowa zabielana z jajkiem, ziemniakami i koperkiem (3,7,9) |
250 ml |
Zrazik z mięsa mieszanego (drobiowe i wieprzowe) z cebulką w sosie pieczarkowym (1,3,7) |
90 g / 50 ml |
Ryż pełnoziarnisty z kurkumą |
130 g |
Surówka z kapusty czerwonej i oliwą |
100 g |
Kompot owocowy |
200 ml |
Zabielany barszcz czerwony z ziemniakami i natką pietruszki (7,9) |
250 ml |
Pierogi z serem czekoladowym (wyrób własny) z dodatkiem maki pełnoziarnistej (1,3,7) |
9 szt |
Polewa waniliowa na jogurcie (7) |
50 g |
Marchewkowe słupki 🙂 |
60 g |
Kompot owocowy |
200 ml |
Cena – 650 zł za Turnus – płatne do 10.02.2023.
Zaliczka – 200 zł za Turnus – płatne do 15.01.2023.
Wpłacenie zaliczki daje gwarancję uczestnictwa w półkolonii.
Prosimy o robienie opłat wyłącznie w formie gotówkowej.
Zgłaszać się można mailowo oraz do trenera prowadzącego.
- * 650 zł ZA TURNUS
-
- Płatne do 10.02.2023
Dziecko powinno mieć ze sobą własne śniadanie. Na zajęcia dziecko powinno mieć krótkie spodenki bądź leginsy, koszulkę, adidasy bądź skarpetki antypoślizgowe, bidon do picia. Dziewczynki powinni mieć uczesane włosy. Wychowawca na bieżąco będzie informował o jakichkolwiek zmianach w zależności od programu zajęć w najbliższym dniu oraz warunków pogodowych (jeśli planuje się wyjście).
Każda uczestniczka półkolonii powinna mieć:
- strój sportowy, poduszkę gimnastyczną dla rozciągania, butelkę z wodą.
- przybory: skakankę, obręcz, piłkę.
– Wszystkie turnusy są zgłoszone do kuratorium oświaty miasta Wrocław.
– Liczba miejsc ograniczona wg zaleceń Ministerstwa Zdrowia oraz Służby Sanitarno-Epidemiologicznej.
– Sale są wyposażone w środki bezpieczeństwa (środki bakterio i wirusobójcze) oraz wietrzone wg zaleceń Ministerstwa Zdrowia oraz Służby Sanitarno-Epidemiologicznej.
Prosimy ściągnąć, wydrukować i wypełnić i podpisać dokumenty poniżej.
Są one niezbędne dla prawidłowego zapisu dziecka na półkolonię.